30 sep. 2009

Det kommer bli en underbar höst!

Mina höstdepressioner skulle bara våga titta fram nu när jag har så mycket skoj på G!

Buggkurs!

Foxtrotkurs!

Resa till Riga!

Resa till Milano!

Årsmiddag i Halmstad!

Allt inom loppet av tre veckor!!! Det är ju inte lönt att packa upp...

Mitt underbara jobb!

Ibland är mitt jobb toppen!

Träning på arbetstid... Vi åkte till simhallen med ungarna... Simmade några längder och åkte vattenrutschkana... Tänk om alla dagar var sådana här!

Jag har förresten anmält mig till en intensivkurs i foxtrot på lördag... Hur ska detta gå??!!

Låååång dag

Mycket på jobbet...
Sjukgymnastik...
Repetition med orkestern...

Touch

Ny vecka! Nya tag! Dags för touch rugby igen...

Den här gången funkade det mycket bättre. Jag kom in i spelet snabbare och det var riktigt roligt! Hoppas att vi träffas fler gånger. Jag behöver träningen!

Jag har nu knåpat ihop en kallelse som skickas till dem som vill vara med... Lättare att anmäla sig och vi slipper ringa runt...

Bugglektion 4

Så var det dags igen...

Känslan varierar mellan glädje och frustration... Den här gången, det senare alternativet. Nu börjar det bli svårt! Jag hade ont i mitt knä och höll mig undan lite, det innebar att jag inte fick dansa så mycket. Jag gick ifrån gymnastiksalen med tunga steg... Tråkigt att jag inte får med mig någon! Det är trist att alltid gå själv!

Jag blir så sur på dem som aldrig vill byta danspartner. Tror de verkligen att man lär sig något när man dansar med en och samma??

Härlig höstlördag

Min bästa kompis har varit i stan! Och jag fick den stora äran att tillbringa några timmar med honom.

Höstsolen lyste värmande på oss medan vi traskade runt och försökte få in discen i målkorgarna. Frisbeegolf är roligt, men ack så svårt...

När vi kände oss möra fick vi i oss lite mat och begav oss sedan till idrottsmuseet. Litet men intressant ställe. Det bästa?! Ja det var att få vara med vännen!!!

Superhärlig dag!

Skäll

Jag har fått skäll av min sjukgymnast... Jag har inte gjort mina övningar och nu har jag ont igen... Suck! Jag som hade kommit så långt! Nu är det bara att börja om igen... Varför gör jag så här mot mig själv?! Nu ska jag ta tag i det här igen!

Kvällen avslutades med touch rugby! Tyvärr hade jag svårt att komma in i spelet... det var för längesedan jag spelade... och flåset var ju inte det bästa... Men det var kul ändå!

Bugglektion 3

Ganska kul kväll! Fick beröm... Kunde redan det vi gick igenom... Fick dansa mycket och var helt slut när jag kom hem. Det finns en superduktig kille... Honom vill jag dansa mer med!

20 sep. 2009

Kajaktur


Kan helgens sista förmiddag avnjutas på bättre sätt än med en kajaktur? Nej,jag tror inte det... Det blev ju inte sämre av att höstsolen lyste varm på en klarblå himmel.

Helt plötsligt gjorde det inget att det inte blev någon tur igår. Dagens väder var mycket bättre! Efter att ha tittat på några hysteriska människor som försökte sjösätta sina kajaker och en plumsande, skrikande japan, var det dags för mig att glida i väg i det blå... Härligt! Tystnad!

Det är en otrolig känsla att glida fram på vattnet och komma allting så nära! Idag har jag sett alltfrån Stockholms stadshus till en fiskfångande häger på nära håll.



Hoppas att det kommer fler sådana här dagar!

15 sep. 2009

Träning?

Vad hände med min träning? Någon som vet?? För jag har ingen aning...

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Av: Mary Ann Shaffer och Annie Barrows
År: 2008
Betyg: 1 2 3 4 5

Handling: Boken utspelar sig på 1940-talet på en liten ö i Engelska kanalen. Författarinnan Juliet bor i efterkrigstidens London och letar efter något att skriva om. Hon börjar brevväxla med en man hon aldrig träffat och hans vänner. Hon fastnar för livet de lever och ön där de bor, Guernsey.

Bäst: Härliga personbeskrivningar, roligt att läsa i brevform

Sämst: Det var svårt att lära känna karaktärerna i början eftersom boken var skriven i brevform

Omdöme: Mycket läsvärd, men lite förutsägbar, dock några oväntade vänningar.

Bugglektion 2

Helgen bjöd förutom på fest också på dans... Buggkursens andra tillfälle! Jag var skitnervös innan jag skulle dit. Efter förra gången kom jag inte ihåg något och jag kände mig sämst. Men efter att ha försökt få Kim att svänga de lurviga i vår lilla lya tog jag mig i kragen och åkte dit.

Väl där kände jag värmen slå emot mig i den lilla, illaluktande gympasalen. Lokalen är verkligen inbjudande... De gamla buggtonerna ekade ur kassa högtalare och så var lektionen igång.

Jag var inte sämst... Säkerligen inte bäst heller, men det märks att man dansat en del innan. Men det var roligt och det känns bra att man faktiskt lär sig något!

Kräftskiva

I helgen var det kräftskiva. Mumsigt med kräftor! De andra partade loss och jag satt och smaskade. Beslutet att köra kändes underbart dagen efter. Jag ÄR nog gammal nu, som börjar vilja åka hem efter fest...

Spelning

Nu har jag gått och blivit kuturell... Jag dansar, jag läser och jag spelar... Så vad spelar jag då? Jo, förutom att jag ibland spelar apa, spelar jag tvärflöjt...

Förra tisdagen letade jag mig fram i Gamla Stan till en skola där några blåsare och några stråkare samlats för att spela i en ensemble. Jag var lite nervös för att dammet inne i flöjten skulle komma ut så att de andra såg... Men det gick bra och det var kul! Ikväll ska jag dit igen!

11 sep. 2009

Paket

Jag har fått ett gulligt paket på posten från min "hemliga" vän!

Både pysslet och boken passar perfekt!

Boken heter "Skumtimmen" av Johan Theorin. Passar utmärkt då en av mina elever läser den lättlästa versionen.

Pysslet var pärlor - snyggt halsband och armband. Längtar efter att få lite tid över så att jag kan pärla!

Tack!

7 sep. 2009

Hjälp till min "hemliga" bokvän!

Nu har även jag hittat fram till frågeformuläret!

Angående böcker:

-Favoritgenre?
Gillar: deckare, verklighetsbaserade böcker och samhällsskildringar.
Gillar inte: tantsnusk

-Favoritförfattare?
Gillar: Björn Hellberg, Stieg Larsson, Camilla Läckberg, Anne B Ragde
Gillar inte: Har inte lagt namnen på minnet

-Genre eller författare som du är nyfiken på?
Gillar: det mesta, gärna ungdomsböcker då jag är svenskfröken...

-Genre eller författare som undviks på liv och död?
Gillar inte: tantsnusk

-Läser du på andra språk än svenska?
Gillar: engelska

-Har du någonstans listat böcker som du äger/har läst?
Ja, här på min blogg

-Hur resonerar du kring att få begagnade böcker?
Gillar: bara böckerna är i läsbart skick och inte luktar illa går det bra

Angående pyssel:

-Vad pysslar du oftast med?
Gillar: Pärlor, silvertråd, wajer

-Pyssel du är nyfiken på och vill testa?
Gillar: Kan tänka mig att testa det mesta. Men har inte verktyg till mer än pärlor


-Pyssel du har testat men aldrig mer kommer att ta i med tång, ens?
Gillar inte: stickning, virkning om inte en bra beskrivning medföljer. Syr inte så värst bra...

-Favoritfärg?
Gillar: Turkost

Ta det lugnt! Jag blir glad för vad som!

Bugglektion 1

Jag har varit på min första lektion i bugg! Det var verkligen inte den sista... Något som jag alltid tyckt varit kul och som jag tyckt att jag varit ok på, är nu helt plötsligt as-svårt! Jag fick lära mig att jag gjort helt fel innan! Tydligen backar jag när man ska gå framåt. Om någon nu fattar vad jag dillar om. Hur f-n ska jag lära mig de rätta stegen. Just nu känns allt hopplöst och steglöst... Suck!

Grå och dammig

Så... Nu var man 30! Ooootroligt vilken stor skillnad mot dagen före. Värk i kroppen, tröttare i huvudet, synen sämre och ... ont i halsen... Ja, faktiskt! Lyckades dra på mig världens förkylning lagom till besöket av mina föräldrar. Orkade inte göra något. Stackarna hade åkt 50 mil för att se sin sjuka dotter sitta och peta i maten.

3 sep. 2009

Pocket o Pyssel

Jag har fått ett gulligt mail från min hemliga vän! Det här ska bli spännande!