18 okt. 2009

Up

Jag och pojkvännen var på bio i lördags. Vi såg på den animerade filmen "Up". Härliga bilder, roliga figurer och sorglig berättelse. Den hade allt! Se den!

Bugglektion 7

Det var sååå roligt i kväll! Allt satt där det skulle och jag var grym! ;) Känns bra att jag har anmält mig till fortsättningskursen som börjar nästa vecka. Men jag kommer nog att vara en aning sliten efter resan till Riga...

Behandling

Jag var hos sjukgymnasten i fredags... Hon berättade att en shock wave-behandling kostar ca 2 000 kr om man skulle betala själv. Shit! Tur att den kostnaden ingår i frikortet... Det var ungefär lika smärtsamt den här gången. Men jag har känt mig mycket bättre, inte lika stel. Det verkar funka! Nu har jag en behandling kvar och sen ska jag träna själv i 2 månader... Hur ska det gå?!

11 okt. 2009

Skumtimmen

Av: Johan Theorin
År: 2007
Betyg 1 2 3 4 5


Handling: En pojke försvinner spårlöst på Öland. Åren går men pojkens mamma och morfar ger aldrig upp om att hitta pojken. När historien om en gammal ond man börjar berättas igen väcks hoppet om att få reda på vad som hänt pojken. Livsöden flätas samman och lösningen är nära.


Bäst: Spänningen, miljöbeskrivningen


Sämst: Jag fick igen riktig känsla för personerna
Omdöme: Läsvärd

Aldrig fucka upp

Av: Jens Lapidus
År: 2008
Betyg: 1 2 3 4 5

Handling: Polisen Thomas, irakiern Mahmuds och fd legosoldaten Niklas liv flätas samman i Stockholms undre värld. Alla vill de bekämpa ondskan men de arbetar mot olika fiender. Palmemordet, maffia och kvinnomisshandel är några av de områden som berörs.

Bäst: Beskrivningarna av personerna

Sämst: För mycket politik, palmemordet i synnerhet

Omdöme: Ok, men inte så mycket mer

Hanteringen av odöda

Av: John Ajvide Lindqvist
År: 2005
Betyg 1 2 3 4 5

Handling: Skräckroman som utspelar sig i Stockholm. Ett elektriskt fält gör att strömmen inte kan stängas av. Människor börjar bli rädda och tillslut märker de att inte allt står rätt till med de avlidna, de vaknar upp igen. De döda har en kraft som gör att människorna kan läsa tankar. Kaos är bara förnamnet!

Bäst: Spänningen, beskrivningarna

Sämst: Lite för öppet slut

Omdöme: Mycket läsvärd, spännande att lyssna på i bilen. Det hände att jag satt kvar en stund bara för att få lyssna lite till.

Stockholmsbesök

Min gode vän besöker Stockholm allt som oftast nu för tiden. Mycket trevligt! Idag tog vi en tripp på Djurgården. Kameran var med och det blev några härliga höstbilder!


Shock wave

Eftersom att jag har slarvat med min sjukgymnastik tyckte nog min sjukgymnast att jag behövde taggas upp lite. Hon gav mig en smärtsam behandling som kallas shock wave. Tydligen skulle den inte göra så ont, men innan hon ställt in styrkan rätt, kändes det ORDENTLIGT! Det var någon slags munstycke som skulle hållas mot det onda stället på knät. Munstycket skickade ut tickande vågor av något slag.

Nu några dagar efter behandlingen känner jag mig inte lika stel. Undrar om det är vågorna som har hjälpt!!!

Bugglektion 5

Nu börjar buggen ta sig. Efter lördagens foxtrotkurs var jag sliten men danssuget fanns kvar! Tydligen tar jag för små steg... Jag måste kliva på mer... Japp, jag ska försöka tänka på detta!

Slow, slow, quick, quick...

Förra helgen var det dags att öka på vuxenpoängen... Foxtrotintensivkurs!

3timmars dans resulterade i svettiga skor, genomblöt tröja och trötta ben. Puh! väldigt roligt men ack så sliten jag var på lördagskvällen!